Məlumat

Orangutan - İstədiyi afişa


portret

ad: Orangutan
Latın adı: Pongo
sinif: Məməlilər
boy: 1,10 - 1,50m
çəki: 30 - 90 kq
əsr: 40 - 60 yaş
görünüş: qırmızı-qəhvəyi
qida: Yarpaqlar, meyvələr, böcəklər
cinsi dimorphism: Bəli
Nutrition növü: Ot bitkisi (ot bitkisi)
yaymaq: Borneo və Sumatra
orijinal mənşəlidir: Cənub-Şərqi Asiya
Sleep-wake ritm: gündüz
yaşayış: tropik yağış meşəsi
təbii düşmənlər: Böyük pişiklər
cinsi yetkinlik: 7 - 10 il
çiftleşme mövsüm: il boyu
hamiləliyin: 8 - 9 ay
zibil ölçüsü: 1 kub
sosial davranış: Loners
Tükənmədən: Bəli
Heyvanların əlavə profillərini Ensiklopediyada tapa bilərsiniz.

Orangutan haqqında maraqlı faktlar

  • Sərbəst dəyişən orangutanlar yalnız Cənub-Şərqi Asiya adalarında Borneo (Borneo-orang-utan) və Sumatra (Sumatran orangutan) bölgələrində olur.
  • Orangutanlar sıx meşədəki bir həyat üçün optimal şəkildə uyğunlaşdırılmışdır. Qeyri-mütənasib uzun silah və ayaqlar tropiklərdə lokomotivə kömək edir. Orangutanlar yalnız nadir hallarda yerə addımlayırlar, çünki onlar üçün laqeyd ola bilərdilər.
  • 10 ilədək qadın orangutanlar öz nəsillərini təmin edirlər.
  • Orangutanlar ən çox 60 yaşa çatır, gorillalar və şimpanzalardan xeyli böyükdür.
  • Orangutan adı malay dilindən gəlir (Malayziyada danışılır). "Orang" "insan", "Utan" "meşə" deməkdir.
  • Orangutanlar tənhadır. Gənc heyvanlar xarici ərazilərə köç edərkən, yaşlı heyvanlar qida ilə zəngin bir bölgəyə yerləşirlər.
  • Orangutanın kəsilmə təhlükəsi var. Orangutanların təhlükə altına alınmasının bir çox səbəbi var: 1. Azalan yaşayış yeri, 2. İnsan ovu, 3. İnsanlar tərəfindən yoluxan xəstəliklər. Məsələni daha da pisləşdirmək üçün bir orangutanın orta hesabla hər beş ildən bir övlad gətirməsi.
  • İnsanların və orangutanların genetik materialları 96,5% -ə uyğundur. Digər iki böyük meymunla əlaqədar olaraq, orangutan ən uzaq qohumdur. İnsan və şimpanze DNT-nin 98,6%, insan və qorilla 98,25% paylaşırlar.
  • Sərbəst və bəzən mehriban olduqları üçün, orangutanlar ovçular üçün asan bir hədəfdir.